Bezoek Westerweide

Dinsdag 10 oktober zijn wij met groep 6 op bezoekgeweest bij de Westerweide. We gingen op pad met 3 boodschappentassen lekkers voor de beesten. Op 4 oktober moesten ze dicht blijven vanwege zieke dieren door de blauwtong, dus nu konden we toch de dieren een beetje een dierendag geven. De leerlingen en juf hadden gezorgd voor volkoren broden, appels, peren, komkommers, wortelen, bananen, bleekselderij, paprika's etc. Ze hebben allemaal de dieren gevoerd en ze heerlijk laten smullen!
Op de Westerweide kregen we uitleg over de dieren, de beheerder, hebben we een dierenbingo gespeeld en een dierenquiz moeten beantwoorden. Er zaten best moeilijke vragen bij, gelukkig konden we bij de beheerder Jason terecht als hulplijn. 
De klas mocht ook op de foto met papegaai ''Amigo''. Deze was 9 jaar oud. Papegaaien kunnen wel 80 jaar worden, dus hij heeft nog even te gaan. Hij kon de volgende woorden/zinnen zeggen: ''Hallo'', ''Kiekeboe'', ''Kijk eens'' en "Hieperdepiep Hoera''. Ook kregen we uitleg over de dingen op sterk water die we konden bekijken. Denk aan de ballen van de stier die vorige week was geopereerd. Ook konden we ze vergelijken met die van een kat, hond en geit. Ook mochten we een echte alligator kop voelen. De tanden waren mega scherp! Daarnaast kregen we een ei van een emoe te zien. Deze was zwart vanwege de schutkleur, omdat in Australië veel bosbranden zijn en ze deze dan in de as leggen en hierdoor vallen ze minder op. Van de beheerder Jason hebben wij allemaal een veer gekregen van de pauwen. We konden kiezen uit witte of gekleurde veren. 
Wisten jullie dat: er op de Westerweide een albino fret is, deze is albino heeft te weinig pigment. Amigo de papegaai kan praten en je er mee op de foto kan. Er lopen twee Emoes rond. Op de Westerweide helpen alleen maar mensen die vrijwilliger zijn. De koe bananen gewoon met schil en al op eet. Je binnen helemaal doof wordt van alle vogelgeluiden. Je kunt in het winkeltje spullen, speeltjes etc. kopen en de opbrengst wordt gebruikt om de Westerweide te onderhouden. Je moet niet je vinger bij de fret steken, want die kunnen heel hard bijten. De geiten kunnen klimmen op een soort klimtoestel. 
Het was heel erg gezellig tijdens het bezoek, we hebben veel geleerd en over 2 weken komt beheerder Jason nog vertellen wie de meeste vragen goed heeft bij de quiz/bingo. 
Groetjes, Viënna, Tyler, Amy en Dylan uit groep 6